Wat eet een diëtist eigenlijk zelf? #diteetdedietist

Een diëtist weet als geen ander wat een goed voedingspatroon is en hoe jij met voeding het beste uit jezelf haalt. Daarom zijn diëtisten voor heel veel mensen van onschatbare waarde. Maar wat eet een diëtist eigenlijk zelf? Eet hij of zij elke dag alleen maar gezond, of ‘zondigen’ zij ook wel eens? En wat is zondigen eigenlijk? Marie-José Torenvliet is diëtist (NutriFit) en auteur van het boek (h)erken je honger. Zij houdt de komende week precies bij wat ze eet en deelt dat dagelijks via haar Instagram-kanaal. Je kunt haar volgen via #diteetdedietist.

Dag van de diëtist

Op dinsdag 19 september is het de Dag van de diëtist. Vanaf die dag plaatst Maire-José een week lang elke dag een fotodagboek met wat ze die dag heeft gegeten.

 

Marie-José: “Ik wil hiermee laten zien, dat een gezond voedingspatroon helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Als je mijn voedingspatroon bekijkt, zul je zien dat ik durf af te wijken van vastgeroeste ideeën over wat gezond is en mezelf ook regelmatig verwen met lekkernijen. Het gaat om de balans. En wat ik heel belangrijk vind is dat je heel goed naar je lichaam luistert; ik stem mijn eetritme af op de vraag van mijn lijf. De ene dag ben ik heel actief, de andere dag zit ik veel achter mijn bureau of in de auto. Omdat de invulling van de dagen sterk uiteen loopt, is mijn uitdaging vooral gelegen in het goed luisteren naar die vraag. Hopelijk kan ik je inspireren om bewust met je eten en je honger om te gaan en structureel een gezond voedingspatroon aan te nemen om zo je ideale gewicht te bereiken en behouden.”

 

(h)erken je honger

Marie-Jose Torenvliet onderzocht in de afgelopen 20 jaar waarom het voor de ene persoon lastiger is om af te vallen dan voor de andere. Haar conclusie is dat de sleutel ligt bij het (h)erkennen van het hongergevoel! Zij ontdekte dat er 15 verschillende soorten honger bestaan. Je kunt pas afvallen als je weet hoe je met elk type honger om moet gaan. In haar boek (h)erken je honger, verklaart Marie-José hoe onze (verkeerde) reactie op honger en verzadiging de vetverbranding zowel kan remmen als stimuleren. En hoe je door je honger te (h)erkennen het gewicht kunt bereiken dat bij jou past. Door te laten zien wat zij zelf zoal eet, wil Marie-José zoveel mogelijk mensen een duwtje in de rug geven om het voedingsroer om te gooien. Als je de juiste keuzes maakt, gaat afvallen vanzelf.

 

Marie-José Torenvliet (1973) is diëtist, moeder van 2 dochters en leefstijlcoach. Haar interesse voor voeding ontstond in haar jeugd toen ze aan wedstrijdzwemmen deed. Daar merkte ze dat ze met de juiste voeding haar sportprestaties kon beïnvloeden. Na haar studie Voeding & Diëtetiek ging ze aan de slag als thuiszorgdiëtist. In 2005 startte ze haar eigen diëtistenpraktijk NutriFit. Inmiddels begeleidt Marie-José al ruim twintig jaar mensen succesvol bij het veranderen van hun leefstijl en eetgewoonten. Dit voorjaar verscheen haar boek (h)erken je honger (ISBN 9789492528117). www.herkenjehonger.nl